Danmarks republikanske forening lancerer #IkkeMinKonge kampagnen

Den danske republikanske forening Republik Nu har annonceret en kampagne med fokus på sloganet Ikke Min Konge.

I et efterspil til reaktionen på Charles’ kroning i Storbritannien udfordrer danske republikanere monarkiets plads i et moderne samfund og kræver, at det næste statsoverhoved skal vælges.

Mads Rundstrøm, formand for Republik Nu, udtaler i dag:

“Der er adskillige republikanere i Danmark. Vi stræber efter at øge antallet markant. Folk hævder, at det danske monarki er populært, men dette blev også sagt om de hollandske og britiske monarker. Opbakningen til begge er nu faldet til omkring halvtreds procent.

Vi stræber efter en præsident, der forstår vigtigheden af en åben og retfærdig valgproces. Hvis Frederik anses for populær, opfordrer vi ham til at deltage i en fri, retfærdig og demokratisk valgprocedure. Det er afgørende, at enhver person, der ønsker at påtage sig denne rolle, respekterer den demokratiske proces og konsulterer det danske folk. Uden denne nødvendige dialog er det svært at betragte en kandidat som egnet til offentlig tjeneste.

Monarkiet har ingen plads i det moderne Danmark. Det er tid til at tage inspiration fra vores naboer i Finland, Tyskland, Island og i hele Europa, at træde frem og kræve, at vi udvider demokratiet til hvert hjørne af vores forfatning.

Der vil være Ikke Min Konge-protester, der vil være flere kampagner, og jeg er sikker på, at vi vil se støtten til monarkiet falde. Margrethe opretholdt støtten til monarkiet, Frederik vil finde det meget sværere at gøre.”

Tiden for forandring er nu.

Kontaktinfo:

Mads Rundstrøm – Formand for Republik Nu

Tlf: 20188009